Αλέξανδρος Αρβανιτάκης: Η ομάδα μας το συγκριτικό μας πλεονέκτημα

Τους πρώτους 33 υποψηφίους του ψηφοδελτίου του παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Αλέξανδρος Αρβανιτάκης στο πλαίσιο των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου, με την παρουσία εκατοντάδων δημοτών και κατοίκων της πόλης.

Ο κ. Αρβανιτάκης στηλίτευσε την εικόνα στασιμότητας και παρακμής που εμφανίζει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, συνέπεια του ελλείμματος οράματος και σχεδίου της διοίκησης Ανδρούτσου. Υπενθυμίζοντας τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονοι δήμοι, ιδίως στην περιοχή του παράκτιου μετώπου της νότιας Αθήνας, τα επόμενα χρόνια και την αδυναμία της σημερινής δημοτικής αρχής να προετοιμάσει την πόλη του Αγίου Δημητρίου για αυτές τις εξελίξεις τόνισε ότι “δεν αντέχει η πόλη άλλη μία χαμένη τετραετία”. Παράλληλα τόνισε την αποτυχία της διοίκησης Ανδρούτσου να διαχειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής όπως τα τεχνικά έργα, η καθαριότητα, ο φωτισμός, η κατάσταση των δρόμων, των παιδικών χαρών και των σχολικών μονάδων. Ακολούθως ο κ. Αρβανιτάκης αναφέρθηκε στο αίτημα για πολιτική αλλαγή που αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι δημότες και επαγγελματίες του Αγίου Δημητρίου, κουρασμένοι από το σημερινό κατεστημένο που διοικεί το δήμο επί δεκαετίες.

Ο κ. Αρβανιτάκης εστίασε στην ομιλία του “στο σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα” της Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου. “Στους ανθρώπους μας, στην ομάδα μας, στους υποψηφίους που παρουσιάζουμε κάθε μέρα αλλά στα οργανωτικά στελέχη μας που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια με την παρουσία και τις ιδέες τους εδώ και μήνες. Η ποιότητα του καθενός και της καθεμιάς αποτελεί την εγγύηση προς τους συμπολίτες μας ότι η δουλειά που γίνεται στην Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου είναι συστηματική, σοβαρή και θα έχει διάρκεια στον χρόνο”.

Ο Αλέξανδρος Αρβανιτάκης κλείνοντας την ομιλία του, δεσμεύτηκε ενώπιον των δημοτών ότι “η Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου, οι άνθρωποί της, αλλά και ο ίδιος, θα βρεθούν σε κάθε γειτονιά της πόλης, θα μεταφέρουν το μήνυμα της Αλλαγής  νοοτροπίας, της Αλληλεγγύης και της Ανάπτυξης. Η ενεργοποίηση κάθε δημότη είναι ο πρωταρχικός στόχος της Πρωτοβουλίας γιατί πιστεύουμε ότι αξίζουμε ως τοπική κοινωνία κάτι καλύτερο από τη σημερινή στασιμότητα και παρακμή. Θέλω να σας καλέσω να μας συμπαρασταθείτε, να μας στηρίξετε, να περπατήσουμε παρέα κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά του Αγίου Δημητρίου για να μεταφέρουμε το μήνυμα ελπίδας και αλλαγής στην πόλη. Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας, καλό αγώνα να έχουμε”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες από την κεντρική πολιτική σκηνή όπως οι κ.κ. Σοφία Βούλτεψη (πρ.Υπουργός και βουλευτής Β’ Αθηνών), Άννα Καραμανλή (τομεάρχης Αθλητισμού ΝΔ και βουλευτής Β’ Αθηνών), Χάρης Θεοχάρης (βουλευτής Β’ Αθηνών), Άκης Τσελέντης (σεισμολόγος, υπ. Ευρωβουλευτής ΝΔ),Μιχάλης Σταυριανουδάκης (δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού και υπ.βουλευτής Νοτίου Τομέα ΝΔ), Ιωάννα Γκελεστάθη (δικηγόρος, υπ.βουλευτής Νότιου Τομέα ΝΔ),  Τάσος Γαϊτάνης (πρ.δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, υπ.βουλευτής Νότιου Τομέα ΝΔ), Γιάννης Καλλιάνος (υπ.βουλευτής Νότιου Τομέα ΝΔ), Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης (επιχειρηματίας-υπ.βουλευτής Νότιου Τομέα ΝΔ), Δημήτρης Παπανικολάου (αθλητής, υπ.βουλευτής Νότιου Τομέα ΝΔ),  Ρένα Βασιλάκη (υπ.βουλευτής Νότιου Τομέα ΝΔ), Κορίνα Δαμουλιάνου (δημ.σύμβουλος Καλλιθέας, υπ.βουλευτής Νότιου Τομέα ΝΔ), Διονύσης Δαβουρλής (υπ. Βουλευτής Νότιου Τομέα ΝΔ), Τάκης Διαμαντόπουλος (πολιτευτής Β’ Αθηνών Ένωσης Κεντρώων), Νίκος Αναστασόπουλος (υπ.δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού), Αγγελική Χιόνη (ασφαλίστρια, πολιτευτής Β’ Αθηνών ΝΔ), Αικατερίνη-Γλυκού Φωτεινιά (πολιτευτής Β’ Αθηνών ΝΔ), Μιχάλης Κουμεντάκος (πρόεδρος Β1 ΝΟΔΕ ΝΔ), Γιάννης Πήλιουρας (πρόεδρος Β1 ΝΟΔΕ ΟΝΝΕΔ), Γιώργος Καλαμπαλίκης (πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Καλλιθέας), Παναγιώτης Σκαλτσάς (πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Γλυφάδας) και άλλοι. Σημαντικές προσωπικότητες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο επίσης παρέστησαν στην εκδήλωση, όπως οι κ.κ. Παναγιώτης Κοκκώνης (πρ.υποψ.δήμαρχος Αγίου Δημητρίου και υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Πατούλη), Φάνης Οικονομάκος (πρ.υποψ.δήμαρχος Αγίου Δημητρίου – υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Σγουρό), Γεωργία Αδαμοπούλου (υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Πατούλη), Χάρης Πασβαντίδης (υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Πατούλη),  Ανδρέας Πάγκαλης (γιατρός- υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Πατούλη),  Θανάσης Χαμπεσής (υπ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Σγουρό), Δήμητρα Νάνου (δημ.σύμβουλος Νέας Σμύρνης-υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Πατούλη), Στέλιος Μαμαλάκης (πρ. Συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου-υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Πατούλη), Ηλίας Γρηγορίου (οικονομολόγος-υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Πατούλη), Δημήτρης Γκόρης (εκδότης, υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ Πατούλη), Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης (στρατηγός ε.α. υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Πατούλη), Φώτης Γεώργας (πρ.υποψ.δήμαρχος Αγίου Δημητρίου), Βούλα Παπαηλιού (πρόεδρος Ένωσης Αρκάδων και Ελληνικής Εστίας Αγίου Δημητρίου), Κώστας Σταυρόπουλος (αντιπρ.Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίου Δημητρίου),  Γιώργος Καραβίας (εκπρόσωπος μελών Δ’ ΚΑΠΗ) και άλλοι.