Απών ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος από τις Επιδοτήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού

Κατώτερη των περιστάσεων αποδείχθηκε για άλλη μια φορά η διοίκηση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου καθώς δεν συμμετείχε στις 18 προσκλήσεις ενδιαφέροντος του Υπουργείου Πολιτισμού για χρηματοδότηση δράσεων και παραγωγών πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8 Απριλίου ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου κ. Αλέξανδρος Αρβανιτάκης έθεσε εκ νέου το ζήτημα της ανεπάρκειας της διοίκησης του Ο.Π.Α.Π., σε συνέχεια των ανακοινώσεων της δημοτικής παράταξης του για φαινόμενα κακοδιοίκησης τους τελευταίους μήνες. Αυτή τη φορά δεν αναφέρθηκε σε κάποια αστοχία διοικητικού περιεχομένου αλλά για την αδυναμία της κας Αλεξίου να ανταποκριθεί, όντας μια part time πρόεδρος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στις απαιτήσεις ενός σημαντικού οργανισμού όπως ο Ο.Π.Α.Π. απέναντι σε ένα ζήτημα που άπτεται του πυρήνα της αποστολής του Οργανισμού όπως είναι η πολιτιστική πολιτική.
Ο κ. Αρβανιτάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παρότι το Υπουργείο Πολιτισμού προκήρυξε 18 προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την επιδότηση δράσεων και παραγωγών, με προθεσμία έως τις 25 Φεβρουαρίου, ο Ο.Π.Α.Π. δεν συμμετείχε σε καμία από αυτές. Στις ενστάσεις της κας Ανδρούτσου, η οποία εναγωνίως στηρίζει μια πρόεδρο που βάλλεται πανταχόθεν για την αναποτελεσματικότητά της, ότι ενδεχομένως οι προσκλήσεις δεν απευθύνονταν σε Δήμους και Νομικά Πρόσωπα Δήμων, όπως είναι ο Ο.Π.Α.Π., ο κ. Αρβανιτάκης παρέπεμψε στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, στο οποίο έχουν εγγραφεί δεκάδες δήμοι και δημοτικοί πολιτιστικοί οργανισμοί.
Ως τελευταίο επιχείρημα η κα Ανδρούτσου μας εγκάλεσε για το ότι δεν ενημερώσαμε τη Διοίκηση του Οργανισμού ή δεν προτείναμε εμείς τη συμμετοχή του Ο.Π.Α.Π. σε κάποια πρόσκληση. Ο κ. Αρβανιτάκης ρητά ανέφερε ότι όσες φορές έχει καταθέσει προτάσεις η Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου, όχι μόνο στον Ο.Π.Α.Π. αλλά και σε αντιδημάρχους και στη δήμαρχο, έχουν αγνοηθεί επιδεικτικά, ενώ είναι επίσης σαφές ότι ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί έλεγχο στη διοίκηση και όχι να την υποκαθιστά ή να προσπαθεί να καλύψει τις ανεπάρκειές της. Τέλος, δεν τίθεται ζήτημα ελλείμματος ενημέρωσης είτε για την ύπαρξη του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων είτε για τις 18 προσκλήσεις δεδομένου ότι φορέας από την πόλη μας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος “Άγιος Σπυρίδωνας”, στον οποίο μετέχει ενεργά αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής, είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο και κατέθεσε σχετική πρόταση.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η διοίκηση του Ο.Π.Α.Π. λειτουργεί εις βάρος της πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας στην πόλη του Αγίου Δημητρίου και οφείλει η κα Ανδρούτσου να πάρει αποφάσεις δυσάρεστες ενδεχομένως για την ίδια αλλά απαραίτητες για το συμφέρον των δημοτών.
Γραφείο Τύπου Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου