Είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρών;

Με ιδιαίτερη ανησυχία, ενημερωθήκαμε για το κατεπείγον έγγραφο του περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, με το οποίο ζητά άμεση κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας του “Ιανού”. Σε συνέχεια του παραπάνω εγγράφου, ζητούμε από τη δημοτική αρχή του Αγίου Δημητρίου και ιδίως από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Συρράκο, άμεση ενημέρωση κατά πόσο έχει υπάρξει καθαρισμός των φρεατίων του οδικού δικτύου, καθώς και άμεση αποκομιδή απορριμμάτων και άλλων φερτών υλικών, που ενδεχομένως μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων.
Επιπρόσθετα, ζητούμε να ενημερωθούμε αν θα συνεδριάσει άμεσα, ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών και άλλων παραγόντων, για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.
Τέλος, επιθυμούμε να ενημερωθούμε για τη σύνθεση του Σ.Τ.Ο., στο οποίο δεν έχουμε κληθεί να συμμετάσχουμε στο πλαίσιο μιας συνολικής ενεργοποίησης της κοινωνίας των πολιτών, στον τομέα της πολιτικής προστασίας, καθώς και τον σχετικό σχεδιασμό που έχει υπάρξει το τελευταίο έτος για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων, όπως οι σεισμοί, οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες.
Η Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου, πιστή στη στρατηγική της επιλογή για δημιουργική αντιπολίτευση, καλεί τους πολίτες να συμβάλλουν με κάθε μέσο στην επιτυχημένη διαχείριση της επερχόμενης κακοκαιρίας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Το Γραφείο Τύπου της Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου