Ενημέρωση της Ένωσης Γονέων από τον Αλέξανδρο Αρβανιτάκη

Ενημέρωση στα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τις προτεραιότητες της Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Αλέξανδρος Αρβανιτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, στο περιθώριο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, ο Αλέξανδρος Αρβανιτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Πιτσιλό, τον αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργο Δημητρακόπουλο για τις προτεραιότητες που θέτει η Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου στα ζητήματα της Εκπαίδευσης στην πόλη.

Ο κ. Αρβανιτάκης ανέφερε την ανάγκη απόδοσης στα σχολεία ενισχυμένων πόρων από τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, πολλαπλάσιων αυτών που σήμερα αποδίδονται. Ταυτόχρονα εστίασε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων στα σχολεία (φωτισμός, θέρμανση, μόνωση, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών) με στόχο την εξοικονόμηση πόρων των σχολικών επιτροπών, οι οποίοι στη συνέχεια θα μπορούν να αξιοποιηθούν κατά προτεραιότητα στην εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων. Τέλος, τόνισε ότι στο επίκεντρο του προγράμματός του βρίσκεται η ανάδειξη των σχολικών μονάδων σε πολυδύναμους χώρους αθλητισμού, πολιτισμού και δραστηριοτήτων κάθε γειτονιάς του δήμου, προς όφελος των δημοτών και ιδίως των παιδιών και των νέων της πόλης μας.

Κλείνοντας την επίσκεψη, ο κ. Αρβανιτάκης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. Της Ένωσης Γονέων ότι η Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου πρόκειται να διοργανώσει σύντομα ειδική εκδήλωση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα της πόλης μας.