Η δημοτική αρχή να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες στο ζήτημα της εκπαίδευσης!

Παρακολουθούμε την εξέλιξη των πραγμάτων στον χώρο της Εκπαίδευσης και πραγματικά απορούμε, γιατί η δημοτική αρχή δεν έχει πάρει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την έναρξη σχεδόν της σχολικής χρονιάς.
Η κατάληψη αρκετών σχολικών μονάδων με αιτήματα που σχετίζονται κυρίως με την κακή προετοιμασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, όφειλε να κινητοποιήσει τον Δήμο Αγίου Δημητρίου για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, αποτελεί τον κατεξοχήν φορέα που μπορεί να προσκαλέσει και να προκαλέσει διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων) και να αναδειχθούν τα ουσιαστικά προβλήματα της εκπαίδευσης αλλά και ενδεχόμενες λύσεις κάποιων εξ αυτών. Δεύτερον, τόσο η κοινωνική ένταση στην πόλη όσο και οι ενδεχόμενες ζημιές στις σχολικές μονάδες γίνονται σε κόστος των πολιτών του Αγίου Δημητρίου, καθώς αφενός η πόλη μας δεν αντέχει διχασμούς και επεισόδια εντός και εκτός των σχολικών μονάδων, αφετέρου την ευθύνη αποκατάστασης τυχόν ζημιών τη φέρει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της κας Ανδρούτσου, η οποία σε πλείστα άλλα ζητήματα ελάσσονος σημασίας παρεμβαίνει και τοποθετείται και στο ζήτημα αυτό που ταλανίζει εδώ και ημέρες τον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης, κρατάει αποστάσεις.

Ως Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου, θα επιδιώξουμε να έρθουμε σε επαφή καταρχάς με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης και με τους συλλόγους γονέων επιδιώκοντας να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος για πραγματικά ζητήματα στην εκπαίδευση, αλλά και αποφυγή της έντασης που πληγώνει την κοινωνική συνοχή της πόλης μας.

Για την Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου

Αλέξανδρος Αρβανιτάκης