«Σκοτεινά Χριστούγεννα» και φέτος στον Άγιο Δημήτριο

Σε λίγες ημέρες φτάνουμε στα Χριστούγεννα, μια από τις σημαντικότερες ημέρες τόσο της Ορθοδοξίας όσο  και για την αγορά της πόλης μας, καθώς υπολογίζεται ότι τις ημέρες των εορτών πραγματοποιείται ένα πολύ μεγάλο μέρος του ετήσιου τζίρου τους.

Παρότι βρισκόμαστε για δεύτερη χρονιά τέτοια περίοδο υπό την απειλή της υγειονομικής κρίσης, με όλα τα προβλήματα που έχει επιφέρει, μεταξύ άλλων, και στην τοπική αγορά της πόλης μας βιώνουμε για άλλη μια φορά «σκοτεινά Χριστούγεννα», διότι ο στολισμός της πόλης παραμένει ακόμα ανενεργός.

Πέρυσι η διοίκηση της κας Ανδρούτσου αντέκρουσε την κριτική που της ασκήθηκε για το γεγονός ότι η πόλη του Αγίου Δημητρίου φωταγωγήθηκε εξαιρετικά αργά, με το επιχείρημα ότι καθυστέρησε η υπογραφή της τριετούς σύμβασης με τον αρμόδιο ανάδοχο ύψους 303.000 ευρώ. Ακόμα και αν αυτό ίσχυε για πέρυσι, γεγονός που αμφισβητούμε καθώς ο ελλειμματικός στολισμός της πόλης μας σε περιόδους εορτών συμβαίνει εδώ και πολλά έτη, για φέτος δεν υπάρχει πλέον ούτε αυτή η δικαιολογία.

Τη στιγμή που γειτονικοί δήμοι (ενδεικτικά κοινοποιούμε σχετικές ανακοινώσεις από Γλυφάδα, Καλλιθέα και Άλιμο) έχουν ήδη προχωρήσει στο σχετικό στολισμό, η δημοτική αρχή της κας Ανδρούτσου για πολλοστή φορά είναι ανεπαρκής στο ζήτημα της στήριξης της τοπικής αγοράς με πράξεις και όχι με ανακοινώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Για τους πιθανούς υπερασπιστές της δημοτικής αρχής που τα βλέπουν όλα καλώς καμωμένα και ενδεχομένως να υποστηρίξουν ότι είναι νωρίς ακόμα, πέραν των παραδειγμάτων των γειτονικών δήμων, έχουμε να αντιτείνουμε ότι πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι η τοπική αγορά, που βρίσκεται ήδη υπό τη δαμόκλειο σπάθη ενός νέου lockdown, δεν αντέχει να χάνεται ούτε μια ημέρα από τη λειτουργία της.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην άμεση ενεργοποίηση του στολισμού της πόλης αφουγκραζόμενη την αγωνία της τοπικής αγοράς για επιτυχημένη εορταστική περίοδο, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία.