Σφοδρή επίθεση του Αλέξανδρου Αρβανιτάκη προς την απερχόμενη δήμαρχο Αγίου Δημητρίου

 

Σφοδρή επίθεση στην απερχόμενη δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Αλέξανδρος Αρβανιτάκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου, στην κατάμεστη από εκατοντάδες δημότες και κατοίκους της πόλης αίθουσα του δημοτικού θεάτρου “Μελίνα Μερκούρη”.

Ο κ. Αρβανιτάκης άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη δήμαρχο, μιλώντας για μια “αυταρχική και αλαζονική διοίκηση” που διοικεί το δήμο θεωρώντας “ότι αποτελεί την κάτοχο της μοναδικής αλήθειας”, πιστή στην αντίληψη της παράταξής της ότι είναι “η βασίλισσα του τόπου που θα διοικεί για όσο καιρό επιθυμεί”. Ακολούθως ο κ. Αρβανιτάκης προχώρησε σε μια αναλυτική αποτίμηση και κριτική των πεπραγμένων της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Αναφέρθηκε “σε μια διοίκηση που απέτυχε οικτρά στις οικονομικές της επιδόσεις”, καθώς σπατάλησε το αποθεματικό ύψους εννιά περίπου εκατομμυρίων που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, προχώρησε σε δανεισμό άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων  και διοικεί τον δήμο με ελλείμματα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, από το 2015 και μετά. Την ίδια στιγμή, παρότι ξόδεψε εικοσιπέντε εκατομμύρια ευρώ για τεχνικά έργα και επενδύσεις αμφίβολης προστιθέμενης αξίας για τους δημότες, απέτυχε να απορροφήσει χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Αττικής περιοριζόμενη μόνο σε ένα εκατομμύριο ευρώ για τα τελευταία 5 χρόνια, έναντι των περίπου τριάντα εκατομμυρίων που αναλογούν στο δήμο Άγιο Δημητρίου. Ταυτόχρονα ο κ. Αρβανιτάκης επέκρινε έντονα την κα Ανδρούτσου για την επιλογή της να στηρίξει ενεργά κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  και της διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, όπως η εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην διαχείριση του μεταναστευτικού, η δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας, η κατάργηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων και η μη προσφυγή κατά της υπουργικής απόφασης που μεταβίβασε τον Ασύρματο στο Υπερταμείο.

Ακολούθως ο κ. Αρβανιτάκης παρουσίασε σε αδρές γραμμές βασικές προτάσεις του ολοκληρωμένου σχεδίου της Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου για την πόλη. Αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης (όπως η θεσμοθέτηση Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης και τη δημιουργία Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης), τη στήριξη της οικογένειας (δημιουργία νέων παιδικών σταθμών με βρεφικά τμήματα, επιδότηση ύψους 5.000 ευρώ για κάθε τρίτο παιδί, στήριξη με βρεφικά είδη των νέων γονέων), την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς την Τρίτη Ηλικία (ενίσχυση των πολιτιστικών, αθλητικών και εθελοντικών δράσεων των ΚΑΠΗ, πραγματοποίηση προληπτικών υγειονομικών εξετάσεων για τα μέλη τους), την υποστήριξη της Εκπαίδευσης (με κατακόρυφη αύξηση των κονδυλίων για τις υποδομές και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, τη μετατροπή τους σε πολυδύναμους χώρους πολιτιστικών, αθλητικών, περιβαλλοντικών, εθελοντικών δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς), την προστασία του Περιβάλλοντος (τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των σχολικών και δημοτικών κτιρίων, άμεση αντικατάσταση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού με LED για μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολότερη κινητικότητα στην πόλη, δραστική μείωση των απορριμμάτων που αποστέλλονται στη Φυλή μέσω της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και της ορθής διαλογής κατ’ οίκον), την ενεργοποίηση της Νεολαίας (επανασύσταση Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας και συγκρότηση τοπικού σχεδίου για τους νέους).

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αρβανιτάκης αναφέρθηκε στο όραμά του για την πόλη, δηλώνοντας εμφατικά ότι “έχουμε τη γνώση, έχουμε το σχέδιο, έχουμε τους ανθρώπους, πιστεύουμε ότι θα έχουμε και τη στήριξή σας, είμαστε το Αύριο και είναι το Χθες”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες από την κεντρική πολιτική σκηνή όπως οι κ.κ. Σοφία Βούλτεψη (πρ.Υπουργός και βουλευτής Β’ Αθηνών), Μιχάλης Σταυριανουδάκης (δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού και υπ.βουλευτής Νοτίου Τομέα ΝΔ), Πάνος Παναγιωτόπουλος (πρ.υπουργός και υπ.βουλευτής Νοτίου Τομέα ΝΔ), Τάσος Γαϊτάνης (πρ.δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, υπ.βουλευτής Νότιου Τομέα ΝΔ), Γιάννης Καλλιάνος (υπ.βουλευτής Νότιου Τομέα ΝΔ), Τάσος Αϊβαλιώτης (επιχειρηματίας-υπ.βουλευτής Νότιου Τομέα ΝΔ), Αράπογλου Δήμητρα (πολιτευτής Β΄Αθηνών ΝΔ), Αικατερίνη-Γλυκού Φωτεινιά (πολιτευτής Β’ Αθηνών ΝΔ), Κωνσταντινίδης Ντίνος και Κατηνιώτης Βασίλειος (εκπρόσωποι του κόμματος “Ελεύθερη Πατρίδα”), Μιχάλης Κουμεντάκος (πρόεδρος Β1 ΝΟΔΕ ΝΔ), Γιάννης Πήλιουρας (πρόεδρος Β1 ΝΟΔΕ ΟΝΝΕΔ), Βασίλης Γρηγορίου (πρόεδρος ΕΚΟ Συνταξιούχων ΝΔ) και άλλοι. Σημαντικές προσωπικότητες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο επίσης παρέστησαν στην εκδήλωση, όπως οι κ.κ. Κοκκώνης Παναγιώτης (πρ.υποψ.δήμαρχος Αγίου Δημητρίου και υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Πατούλη), Οικονομάκος Φάνης (δημ.σύμβουλος Αγίου Δημητρίου – υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Σγουρό), Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος (πρ.περιφ.σύμβουλος-υπ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Σγουρό), Νάνου Δήμητρα (δημ.σύμβουλος Νέας Σμύρνης-υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Πατούλη), Μαμαλάκης Στέλιος (πρ. Συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου-υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Πατούλη), Γρηγορίου Ηλίας (οικονομολόγος-υποψ.περιφ.σύμβουλος με τον κ. Πατούλη), Μπουλούκος Γιώργος (υπερ.περιφ.σύμβουλος κεντρικού τομέα με τον κ. Πατούλη), Γεώργας Φώτης (πρ.υποψ.δήμαρχος Αγίου Δημητρίου), Ζέρβας Γεώργιος (δημ.σύμβουλος Αγίου Δημητρίου), Γεωργόπουλος Νίκος (πρ. αντιδήμαρχος), Λασκαρίδης Παναγιώτης (υποψ. Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου) Παπαηλιού Βούλα (πρόεδρος Ένωσης Αρκάδων και Ελληνικής Εστίας Αγίου Δημητρίου), Σταυρόπουλος Κώστας (αντιπρ.Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίου Δημητρίου), Μπαμπάνας Θανάσης (αντιπρ. Συλλόγου Ανθέων), Κάππος Γεώργιος (γραμμ. Συλλόγου Ανθέων) και άλλοι.