1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Σαράντα χρόνια από τα πρώτα κρούσματα AIDS HIV το 1981, ο ιός υπάρχει ανάμεσά μας, με δέσμευση τον τερματισμό του έως το 2030, από την UNAIDS!
«Οι οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και νομικές ανισότητες πρέπει να τερματιστούν επειγόντως εάν θέλουμε να τερματίσουμε το AIDS έως το 2030», τονίζει ο ΟΗΕ. Οι νέες μολύνσεις HIV έχουν μειωθεί κατά 52% από την κορύφωση το 1997. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει ανάμεσά μας. Οι θεραπείες έχουν ανεβάσει ραγδαία το προσδόκιμο ζωής ενός οροθετικού ατόμου. Η πανδημία έθεσε σε κίνδυνο τον στόχο της UNAIDS – η υπηρεσία του ΟΗΕ για το AIDS – «να τερματιστεί το AIDS ως απειλή για τη δημόσια υγεία ως το 2030».
Η αλήθεια είναι πως για να γίνει αυτό χρειάζεται όλοι να ανοίξουμε το μυαλό, μα προπαντός την καρδιά μας, ώστε να ξεπεράσουμε το αίσθημα του διχασμού που έχει τροφοδοτηθεί τόσα χρόνια μέσα μας. Πλέον, ο/η οροθετικός μπορεί να εργαστεί, να ερωτευτεί και να ζήσει με αξιοπρέπεια. Το στίγμα της απομόνωσης είναι στο χέρι μας να καταρριφθεί. Όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα!