Η κα Ανδρούτσου επιμένει στο λάθος

Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας συζήτησε την πρόταση 20 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για επικαιροποίηση της μελέτης της Διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου και την προσωρινή αναστολή των έργων που διεξάγονται τώρα. Μια πρόταση που προέκυψε μετά την εγγραφή διαμαρτυρία περίπου 250 επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής λόγω των προβλημάτων που θα δημιουργήσει στην περιοχή το υλοποιούμενο έργο λόγω των χαρακτηριστικών του, ιδίως λόγω της ύπαρξης της νησίδας που εκτείνεται σε όλο το μήκος της περιοχής από Θεομήτορος έως Γράμμου.
Ως Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου επιδιώξαμε εξαρχής τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες προσήλθαν σε αυτή τη συζήτηση διατηρώντας τις επιμέρους θέσεις τους για τη φυσιογνωμία της Λεωφόρου.
Η απόφαση της Δευτέρας, όπου η κοινή πρόταση της αντιπολίτευσης έλαβε 20 ψήφους υπέρ και 20 κατά, απορρίφθηκε λόγω της διπλής ψήφου της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, σηματοδοτεί την επιμονή της δημοτικής αρχής της κας Ανδρούτσου σε μια λάθος μελέτη που θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της τοπικής αγοράς και της γειτονιάς. Μια επιμονή που ήδη “πληρώνουν” οι επαγγελματίες της περιοχής που βλέπουν τους τζίρους να μειώνονται λόγω της απίστευτης κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Η κα Ανδρούτσου και οι σύμμαχοι της του ΜΕΤΕΧΩ επιμένουν σε μια λάθος μελέτη που οδηγεί την τοπική αγορά στον γκρεμό, αδιαφορώντας πλήρως για εκατοντάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους, κυρίως δημότες και κατοίκους της πόλης μας, που βλέπουν τις περιουσίες τους να απαξιώνονται και τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραστικά.
Αυτό που που πρέπει να γίνει σαφές σε όλους είναι ότι η διαφωνία των επαγγελματιών και κατοίκων δεν αφορά σε πρόσκαιρα προβλήματα που δημιουργεί η υλοποίηση του έργου
αλλά στην ίδια φιλοσοφία του έργου που θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της γειτονιάς και της αγοράς.
Ο κίνδυνος για σταδιακή εγκατάλειψη ή παράκαμψης της τοπικής αγοράς από τους καταναλωτές λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρηση είναι ένας άμεσος κίνδυνος που ήδη αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες.
Μία διαφωνία που συμμεριζόμαστε απόλυτα ως Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου και για αυτό θα σταθούμε δίπλα τους στον αγώνα τους απέναντι σε αυτή την επιλογή της κας Ανδρούτσου.