Να παραδώσει το ΜΕΤΕΧΩ τις θέσεις εκπροσώπησης στην αντιπολίτευση

Συνέπεια της “σύμπραξης” – συνεργασίας της παράταξης του ΜΕΤΕΧΩ με τη δημοτική αρχή της κας Ανδρούτσου παρατηρούμε εδώ και έναν μήνα το εξής οξύμωρο: τα στελέχη του ΜΕΤΕΧΩ να μετέχουν στη διοίκηση του Δήμου διαμέσου του αντιδημάρχου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, και επικεφαλής του ΜΕΤΕΧΩ, κ. Κουτσοβασίλη αλλά και του νέου αντιπροέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος κ. Σταματάκη, την ίδια στιγμή που στελέχη της παράταξης, η οποία υποστηρίχθηκε επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουν σε επιτροπές του Δήμου καταλαμβάνοντας θέσεις που αναλογούν στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αυτή η εικόνα ταυτόχρονης παρουσίας του ΜΕΤΕΧΩ σε ρόλου συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα εκπροσώπησης της άποψης της αντιπολίτευσης, τη στιγμή που ήδη έχουμε διαμέσου των τροπολογιών του κ. Θεοδωρικάκου μια κυριαρχία της δημοτικής αρχής στα όργανα αποφάσεων.

Το προκλητικό σε αυτό το φαινόμενο είναι ότι οι δύο παρατάξεις, Αλλάζουμε την Πόλη και Μετέχω, ήταν προεκλογικά θιασώτες και υποστηρικτές της υιοθέτησης της απλής αναλογικής στα δημοτικά πράγματα, μια προεκλογική θέση που με περίσσια ευκολία και θράσος αναιρούν με τις πολιτικές τους πρακτικές τώρα.

Απαιτούμε την άμεση εκκένωση των θέσεων εκπροσώπησης της αντιπολίτευσης από τα στελέχη του ΜΕΤΕΧΩ, οι οποίοι μπορούν κάλλιστα να εκπροσωπηθούν σε επιτροπές και όργανα μέσω των θέσεων που αναλογούν στη δημοτική αρχή.

Για την Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου

Αλέξανδρος Αρβανιτάκης