Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα!
Οι πράξεις βίας και εκφοβισμού πρέπει να καταδικάζονται. Είμαι σίγουρη ότι θυμάστε τον 11χρονο Αλεξ Μεσχισβίλι. το αγόρι από τη Βέροια, που από το 2006 μέχρι και σήμερα, δεν έχει βρεθεί η σορός του. Επίσης, είμαι σίγουρη ότι θυμάστε την υπόθεση της αυτοκτονίας του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη. Την Σταυρούλα Κοεμτζή; Φυσικά! Τον Βαγγέλη Γιακουμάκη; Αμφιβάλλω, αν κάποιος δε ξέρει αυτή την ιστορία. Όλες είναι συνταρακτικές!
Πολύ συχνά, στις μέρες μας, ακούμε περιστατικά σχολικής βίας ή σχολικού εκφοβισμού. Να πούμε ότι ο σχολικός εκφοβισμός, χτυπάει την πόρτα στα μη δημοφιλή παιδιά, δεν διακρίνει φύλο και συνήθως αφορά νεαρούς εφήβους 12-14 ετών, αλλά πλέον συναντάται και σε παιδιά Δημοτικής εκπαίδευσης.
“Αν σπείρεις με αγάπη, θα θερίσεις με αγάπη”, έλεγε ο παππούς μου Αλέκος. Αγαπητοί γονείς, μάθετε στα παιδιά σας να αγαπούν, να σέβονται και να δέχονται όλα τα παιδιά. Είναι οι πολίτες του αύριο και αν δε μάθουν αρχές, θα γίνουν αυτό, που σήμερα ως κοινωνία απορρίπτουμε. Θα γίνουν οι επόμενοι θύτες, για τον επόμενο Άλεξ, Αλέξανδρο, Σταυρούλα. Σίγουρα, δεν έχετε ονειρευτεί τα παιδιά σας ως θύτες. Αλλά ούτε και ως θύματα, οπότε θωρακίστε τα, για όποια πιθανή επίθεση.
Ας δώσουμε ένα τέλος! Ώστε να μην έχουμε άλλα τέτοια τραγικά συμβάντα. Η κοινωνία μας δεν αντέχει άλλους “μπούληδες”. Ως εδώ!
Για την Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου
Ελένη Λεωνίδα