Προβληματίζουν τα συνεχή ατυχήματα στην οδό Πριάμου

Με αφορμή το νέο ατύχημα που συνέβη το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου στην οδό Πριάμου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Αλέξανδρος Αρβανιτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το νέο ατύχημα στην οδό Πριάμου, το οποίο ευτυχώς δεν είχε θύματα, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων συμβάντων τους τελευταίους μήνες, εκ των οποίων μάλιστα ένα με θύμα έναν νέο μοτοσικλετιστή, σε περίοδο μετά την ανάπλαση της οδού στην οποία προχώρησε η δημοτική αρχή της κας Ανδρούτσου.

Είναι ξεκάθαρο ότι παραβιάσεις και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ή ανθρώπινα σφάλματα που οδηγούν σε ατυχήματα και δυστυχήματα, δεν μπορούν να δημιουργούν πολιτική ευθύνη σε οποιαδήποτε δημοτική αρχή. Όμως μας δημιουργεί έντονο προβληματισμό ότι το φαινόμενο των ατυχημάτων μοιάζει να έχει αυξητική τάση μετά την ανάπλαση της Πριάμου, παρότι βελτιώθηκε η ορατότητα στις διασταυρώσεις των κάθετων οδών προς την Πριάμου.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υποδομών, Ελληνική Αστυνομία κ.α.) για να υπάρξει δραστική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τέλος, θεωρούμε απαράδεκτο να γίνονται ανάλογα συμβάντα αντικείμενο πολιτικής σπέκουλας και αντιπαράθεσης, ενόψει των δημοτικών εκλογών. Ένα ζήτημα είναι η εμπεριστατωμένη κριτική προς τη δημοτική αρχή, στην οποία έχουμε προχωρήσει επανειλημμένα και συντεταγμένα και εμείς από το 2016, και άλλο ζήτημα ο φτηνός λαϊκισμός πάνω στο θυμικό των συμπολιτών μας».