Το Θράσος της Διοίκησης Ανδρούτσου Περισσεύει

Με καθυστέρηση 5 ημερών η διοίκηση Ανδρούτσου επέλεξε να μας απαντήσει στις καταγγελίες μας για κακοδιοίκηση στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) με το ήθος που τη διέπει: αλαζονεία και λάσπη.
Η κα Ανδρούτσου χαρακτηρίζει “διαδικαστικά ζητήματα” την κατά συρροή πρακτική της διοίκησης του Ο.Π.Α.Π. να αγνοεί επιδεικτικά το Διοικητικό Συμβούλιο και να προχωράει δράσεις του φορέα ερήμην των μελών του Δ.Σ. ενημερώνοντάς τα κατόπιν εορτής.
Στην τελευταία περίπτωση, όπως προκύπτει και από τα έγγραφα που παραλάβαμε και δημοσιοποιούμε, η πρόεδρος του ΟΠΑΠ κα Αλεξίου απέστειλε αίτημα για τη διενέργεια του διαγωνισμού δοκιμίου προς το 4ο Περιφερειακό Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.Κ.Ε.Σ.) στις 23 Φεβρουαρίου. Στις 27 Φεβρουαρίου έγινε Δ.Σ. του ΟΠΑΠ όπου δεν έφερε το συγκεκριμένο ζήτημα προς απόφαση, όπως δεν έπραξε και στις 11 Μαρτίου, παρότι ήδη από τις 9 Μαρτίου είχε θετική απάντηση από το 4ο ΠΕΚΕΣ για τη διενέργεια του διαγωνισμού δοκιμίου. Τελικά έκρινε ότι τα μέλη του ΔΣ “δικαιούνται” να ενημερωθούν και να αποφασίσουν για τη διενέργεια ή μη του εν λόγω διαγωνισμού μόλις στις 16 Μαρτίου, δηλαδή μια εβδομάδα μετά τη θετική απάντηση του 4ου ΠΕΚΕΣ.
Αν το να προχωρά ο ΟΠΑΠ σε δράσεις και αποφάσεις ερήμην των μελών του ΔΣ δεν αποτελεί δείγμα κακοδιοίκησης δεν θέλουμε να σκεφτούμε ποιο είναι το πρότυπο χρηστής διοίκησης της κας Ανδρούτσου και των συν αυτής.
Τέλος, επειδή κατά τη προσφιλή της τακτική η κα Ανδρούτσου επιδιώκει να αφήσει αιχμές επί της δικής μας στάσης αναφορικά με την ουσία του διαγωνισμού, δηλαδή της συγγραφής ενός δοκιμίου περί της Δημοκρατίας με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέκου Παναγούλη, να την ενημερώσουμε ότι μαθήματα δημοκρατίας δεν παίρνουμε από κατά συρροή λασπολόγους.
Προσωπικά τιμώ τη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη κάθε χρόνο στο ετήσιο μνημόσυνο της οικογενείας του στο Α’ Νεκροτάφειο την Πρωτομαγιά στις 12.00. Πέραν αυτού είχα την τιμή να θητεύσω στη νεολαία του Αλέκου Παναγούλη, την ιστορική ΕΔΗΝ, και να συνδέομαι με τον σημερινό πρόεδρο της ΕΔΗΚ, Σταύρο Καράμπελα, που είναι αγαπητός φίλος και κουμπάρος μου. Οπότε υποδείξεις περί Παναγούλη και Δημοκρατίας παρέλκουν.
Για την Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου
Αλέξανδρος Αρβανιτάκης