Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Η 2 Απριλίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας όσον αφορά την ομαλή ένταξη των ατόμων με αυτισμό.
Η ημέρα αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί αυτή ακριβώς η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων μας αποτελεί την ουσιαστική “γιατρειά” του αυτισμού καθώς ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού είναι η κοινωνική περιθωριοποίηση λόγω της άγνοιας των περισσότερων από εμάς.
Κάθε τοπική κοινότητα οφείλει να λειτουργεί ανθρωποκεντρικά και να αγκαλιάζει αυτά τα ξεχωριστά μέλη της “κερδίζοντας” από τις ιδιαιτερότητές τους και αντιμετωπίζοντας στη ρίζα την απειλή του κοινωνικού αποκλεισμού.
Ως Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες που στηρίζουν, με μεγάλες δυσκολίες συχνά λόγω των ανεπαρκειών ιδίως του εκπαιδευτικού συστήματος, τα ξεχωριστά παιδιά τους και δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης απέναντι σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.