Συνεδρίασε η διαπαραταξιακή Επιτροπή Υγείας του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου συνεδρίασε η διαπαραταξιακή Επιτροπή Υγείας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας, όπου συμμετείχαν και διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της υγείας, ο πρόεδρος κ. Μπέλος, εκ της θέσεώς του και ως αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, μας έκανε μια αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, της Δημόσιας Υγείας και της Πρόληψης καθώς και τις μελλοντικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί ενώ παράλληλα ζήτησε εισηγήσεις από όλες τις παρατάξεις για προτάσεις που θα συμβάλλουν στο έργο της Επιτροπής.
Ως Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου (στη συνεδρίαση συμμετείχε ο εκπρόσωπος της παράταξης στην Επιτροπή οδοντίατρος κ. Σωτήρης Βλασταράκος) θέσαμε μια σειρά από προτάσεις τις οποίες πιστεύουμε ότι πρέπει να εισηγηθεί η Επιτροπή προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την υλοποίησή τους. Προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση των πολιτικών πρόληψης και δημόσιας υγείας στο Δήμο Αγίου Δημητρίου. Φυσικά θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν το θολό τοπίο για την υλοποίηση ακόμα και προγραμματισμένων δράσεων λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας.
Πιστεύουμε όμως ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας προγραμματισμός και σχεδιασμός ενεργειών και δράσεων, που θα υλοποιούνται όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Επίσης ζητήσαμε να είμαστε ενήμεροι για δράσεις που έχουν προγραμματιστεί ή/ και υλοποιούνται και όχι να τις μαθαίνουμε τελευταία στιγμή για να υπάρχει η μέγιστη δυνατή στήριξη τέτοιων ενεργειών.
Πέραν των δράσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, προσανατολιζόμαστε ως Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου να οργανώσουμε δράσεις και εκδηλώσεις για ζητήματα Δημόσιας Υγείας και Πρόληψης, αναδεικνύοντας τις προτεραιότητές μας ως παράταξη στον κρίσιμο αυτόν τομέα κοινωνικής πολιτικής.