Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σήμερα, ανήμερα της σημαντικής εορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, σηματοδοτείται η έναρξη της σχολικής περιόδου. Μιας δύσκολης σχολικής περιόδου, με πολλά νέα δεδομένα και πολλές δυσκολίες. Η χρήση μάσκας και ο φόβος για την εξέλιξη της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις σημαντικές ελλείψεις στις σχολικές μονάδες έχουν κάνει τη φετινή σχολική χρονιά αβέβαιη και επίφοβη.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο, να τηρούν τις αποστάσεις και τα μέτρα, να διαβάζουν και να αγαπήσουν τη μάθηση. Ευχόμαστε στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη και επιμονή στο δύσκολο έργο τους. Ειδικά φέτος! Ευχόμαστε στους γονείς κουράγιο και υπομονή. Τα παιδιά σας είναι το μέλλον μας. Όσο δείχνετε την στήριξή σας, τόσο πιο ευτυχισμένα είναι.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή της πόλης μας, να επιβεβαιώσει ότι όλες οι σχολικές μονάδες έχουν τα απαραίτητα εφόδια και παροχές (αντισηπτικά, μάσκες, καθαριστικά), την κατάλληλη ενημέρωση στο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό για την καταπολέμηση της πανδημίας και το βέλτιστο τεχνολογικό εξοπλισμό για μία ποιοτική δημόσια εκπαίδευση.

Εμείς, ως Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου, θα είμαστε παρόντες σε κάθε σχολική μονάδα του Δήμου μας και αρωγοί κάθε πρότασης, που θα έχει σκοπό το καλύτερο βιοτικό επίπεδο των μαθητών. Δηλώνουμε διαθέσιμοι για ανοιχτό διάλογο και δίπλα σε κάθε πολίτη.

Τα παιδιά είναι σαν τα λουλούδια. Όσο τα ποτίζεις, ανθίζουν! Διαφορετικά, θα μαραθούν. Ας κάνουμε ότι μπορούμε, για να ανθίσουν τα λουλούδια μας. Στο χέρι μας είναι!