Ανοργανωσιά και προχειρότητα στην πιο κρίσιμη στιγμή από το Υπουργείο Παιδείας

Με θλίψη λαμβάνουμε μηνύματα από σχολεία όλης της πόλης του Αγίου Δημητρίου αναφορικά με ακατάλληλο υλικό που διανεμήθηκε στους μαθητές την πρώτη μέρα της νέας σχολικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, προβλήματα καταλληλότητας εμφανίζουν τόσο οι μάσκες για τους μαθητές, που είναι μεγέθους δυσανάλογου ακόμα και για ενήλικες χρήστες, όσο και τα περίφημα παγουρίνια νερού που είναι πολύ περιορισμένης χωρητικότητας, με αποτέλεσμα να πρέπει να τα ξαναγεμίζουν από τις βρύσες των σχολείων.

Αυτή η εικόνα ανοργανωσιάς και προχειρότητας που αφορά σε ενέργειες του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, σε συνδυασμό με την αποστολή εγκυκλίου το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευή για αλλαγή των ωρών που θα τελεστούν οι σημερινοί αγιασμοί με αποτέλεσμα να διαταραχθεί ο προγραμματισμός των σχολικών μονάδων, μας προβληματίζει ιδιαίτερα ενόψει της εξαιρετικά δύσκολης σχολικής περιόδου που αναμένουμε.

Προσβλέπουμε σε άμεσες διορθωτικές παρεμβάσεις εκ μέρους του Υπουργείου, το οποίο παρότι με τοποθετήσεις των πολιτικών προϊσταμένων του δημιούργησε ένα κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας για τις πιθανολογούμενες επιπτώσεις της επέκτασης του κορονοϊού στις σχολικές μονάδες, δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

Τέλος, καλούμε τη δημοτική αρχή να παρέμβει άμεσα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αντιμετωπίσουν τις αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν.