Απών για ακόμη μια φορά ο Δήμος Αγίου Δημητρίου προς την τοπική αγορά!

Διανύουμε την τέταρτη μέρα του lockdown, μέτρο που πάρθηκε από την κυβέρνηση για την καταπολέμηση και τον περιορισμό του κορονοιού στη χώρα μας, και παρατηρούμε ότι ο Δήμος μας δεν έχει πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του lockdown στις επιχειρήσεις της πόλης. Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου είχε αρκετό χρόνο να σχεδιάσει και να έχει έτοιμη μία στρατηγική για την τόνωση, αλλά και την προστασία της τοπικής αγοράς. Όμως, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου δεν έχει ανακοινώσει κανένα μέτρο στήριξης.

Ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Κηφισιάς, ο Δήμος Ηλιούπολης και ο Δήμος Γλυφάδας είναι μερικοί από τους Δήμους που βρίσκονται στο πλευρό των τοπικών επιχειρήσεών τους, σε απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών, απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν παύση λειτουργίας ή υπολειτουργούν με υπηρεσίες παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) ή με πώληση σε περαστικούς (take away), απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων(5%), απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων(0.5%), αναστολή των εισπράξεων των βεβαιωμένων οφειλών, αναστολή καταβολής δημοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού). Ο Δήμος Γλυφάδας δίνει έμφαση και σε δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των δημοτών – επιχειρηματιών, σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα.

Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που Δήμοι, όμοροι και μη, αποφάσισαν να στηρίξουν τους επιχειρηματίες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχουν πληγεί από το lockdown. Ολιγωρίες και δικαιολογίες δεν θα συγχωρεθούν από τους επαγγελματίες της πόλης, ιδίως όταν εξαγγέλλεται η κάλυψη τυχόν απολεσθέντων στα ανταποδοτικά από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Εμείς, ως Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου έχουμε πει αρκετές φορές ότι βρισκόμαστε στο πλευρό της τοπικής αγοράς του Δήμου μας. Γι’αυτό σήμερα η Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου, μέσω του εκπρόσωπού της στην Επιτροπή Τοπικής Ανάπτυξης, Κώστα Ασημάκη (Kostas Asimakis), θα ζητήσει σύγκλιση της Επιτροπής, για την χάραξη στρατηγικής αναφορικά με την ανάγκη στήριξης της τοπικής αγοράς του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Για την Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου

Λεωνίδα Ελένη