Προμήθειες του ΟΠΑΠ που Τιμολογούνται 2 Μήνες Μετά, είναι Σύννομο;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος κα Ανδρούτσου εγκάλεσε την Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου για “ανούσια αντιπολίτευση” που γίνεται μόνο “για λόγους εντυπώσεων”. Ουσιαστικά επέμεινε στον ισχυρισμό της ότι είναι “διαδικαστικά ζητήματα” η πρακτική της διοίκησης του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) να φέρνει με καθυστέρηση προς απόφαση στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί.
Επειδή εμείς εξαρχής είχαμε αναφερθεί σε “πάγια τακτική που έχει ακολουθηθεί ξανά και ξανά από τη διοίκηση του Οργανισμού” και επιμένουμε ότι αυτές οι πρακτικές είναι απαράδεκτες, θέτουμε υπόψην των πολιτών μια ακόμα ανάλογη περίπτωση, προμήθειας υλικών αυτή τη φορά, όπου η αγορά τέθηκε υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Π. με καθυστέρηση 2 και πλέον μηνών.
Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην αγορά 4 μουσαμάδων για τις ανάγκες προβολής των Φθινοπωρινών Εκδηλώσεων του Δήμου, που ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, των οποίων η αγορά ήρθε προς απόφαση στην 21η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού στις 27 Οκτωβρίου.
Πέραν ότι στην πραγματικότητα παραγγέλθηκαν και τοποθετήθηκαν στο χώρο εκδηλώσεων άνωθεν του υπόγειου πάρκινγκ 7 μουσαμάδες, και όχι 4 όπως αναφέρει το τιμολόγιο του προμηθευτή, ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με προμήθεια υλικών που είχαν ήδη τοποθετηθεί τέλη Αυγούστου στο χώρο εκδηλώσεων αλλά η απόφαση της προμήθειάς τους λήφθηκε στις 27 Οκτωβρίου.
Η συγκεκριμένη προμήθεια δεν είναι η μοναδική όπου ακολουθήθηκε αυτή η πρακτική. Ρωτάμε ευθέως την κα Ανδρούτσου: είναι σύννομη αυτή η πρακτική; η part time πρόεδρος του ΟΠΑΠ κα Αλεξίου θα συνεχίσει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Δημάρχου παρότι διοικεί τον Οργανισμό με τις παραπάνω πρακτικές;
Για την Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου
Αλέξανδρος Αρβανιτάκης